Villa met zicht op de polder

Scharenburgsestraat 11
6655 KE Puiflijk

Riante onder architectuur gebouwde woning op perceel van 14.247 m². Energieneutraal,

Energielabel A++.

Vraagprijs € 2.200.000,- k.k.

 

Omschrijving:

Energielabel A++
Welkom in huis de Bobbert.
In 2002 is dit gastvrije thuis, onder architectuur, uitgebreid met een linker en een rechtervleugel. Het oudste deel van dit unieke object dateert uit 1900. De architect, oTTo van Dijk, heeft de oude boerderij en de nieuwe woongedeelten zowel van buiten als van binnen op harmonieuze wijze weten te verbinden. De gebruikte duurzame materialen zijn onder andere: riet, Afrikaanse leisteen, zink, stukwerk, Siberisch lariks, profielglas enz.. Hiermee zijn vele mooie verfijnde detaileringen gecreeerd. De oude boerderij is op de orginele gevels na geheel vernieuwd en gemoderniseerd. De beleving van het open polderlandschap is goed zichtbaar vanuit de leefruimtes. Er zijn veel terrassen/plekken om aangenaam in/uit de zon en uit/in de wind te vertoeven. Een landschapsarchitect heeft middels grote vakken met zomer/veldbloemen vorm gegeven aan de wei.

 

Indeling:

Entree, bij binnenkomst ervaart u hoe een esthetisch vormgegeven zichtlijn op de tuin en het achterliggende polderlandschap een gevoel van ruimte en licht creëert. We beginnen met de rechtervleugel, hier is rechts een royale garderobe en de gasten wc met urinoir en vaste wastafel. Via de brede woongang komen we eerst in de ruime eetkeuken. De speciaal ontworpen keuken is uitgevoerd in Frans eiken met een blad van gezoet Cesarstone composiet. Hier staat een 150 cm breed AGA fornuis. Achter de eetkeuken ligt de woonkamer met een schitterend uitzicht op het open polderlandschap. Deze ruimte heeft onder andere een 7 meter hoog plafond, een fraaie houtkachel, een ingetogen erker en een vide. Net als in de eetkeuken kunnen ook hier twee glasdelen naar de tuin worden open geschoven. Terug naar de garderobe nemen we de trap naar boven. Het einde van de brede gang gaat over in een balkon met zicht op de tuin. Een gang hoog in de woonkamer geeft spannend
zicht naar beneden. Verder is op deze verdieping de Master slaapkamer met een op maat gemaakte kastenwand/walk in closet, een ensuite badkamer met inloopdouche, ligbad, wc, bidet, en een dubbele vaste wastafel.
Weer terug bij de entree lopen we de oude boerderij binnen. Hier is thans de grote bibliotheek die ook als tweede woonkamer dienst kan doen. Ook hier is een houtkachel. De oude boerderijramen zijn voorzien van in de muren weg te schuiven mat geëtste glazen delen/ moderne luiken.
Naast de bibliotheek is een praktische (bij)keuken met witgoedopstelling. De op maat gemaakte aanrechtkasten zijn eveneens uitgevoerd in Frans eiken. Hier tegenover is een 2e gasten wc met urinoir en vaste wastafel. Even verder op de begane grond is er een slaapkamer met een ensuite badkamer met inloopdouche, wc en vaste wastafel. Boven bevinden zich een ruime overloop met een bergkamer, een tweetal grote slaapkamers en een badkamer met inloopdouche, wc en een vaste wastafel.
Weer terug beneden lopen we nu via een voorname gang de linker vleugel in.
Hier is de atelierruimte, die overigens ook goed dienst kan doen als slaapkamer of kantoorruimte.
Via een hellingbaan/gang komen we uit bij de muziekzaal. Deze qua materialen fraai uitgevoerde ruimte biedt plaats aan ca. 40 toehoorders. Door de hoogte en het bijzondere diffuse licht is dit een heerlijke ontspanningsruimte die op vele andere manieren gebruikt zou kunnen worden.
De muziekzaal en de atelierruimte zijn ook toegankelijk via eigen buitendeuren.


Buiten:
De tuin loopt als het ware over in het polderlandschap. Speelse elementen als een vijver met eilandje, een fruitboomgaard, notenbomen en velden met bloemen en kruiden geven de open maar wel vrije/privé beleving die passend is bij dit bijzondere woonhuis.

 

Bijgebouw:
Het bijgebouw betreft een kapschuur en heeft een afgesloten garage/hobby/werkplaats gedeelte met een zolder. Daarnaast zijn er twee royale overdekte parkeerplaatsen met een stroomvoorziening voor het elektrisch laden van twee auto’s. Hier is ook een watertappunt.

 

Algemeen:
De hardstenenvloeren zijn voorzien van vloerverwarming.
De Iroko houtenvloeren zorgen samen met de hardstenen vloeren voor een logische verbinding tussen de oud en nieuwbouwdelen.
Het sanitair met kranen is ontworpen door Philippe Starck.
Achter op de bloemenwei liggen, geheel uit het zicht onttrokken, 70 zonnepanelen ( 21.680 Wp).
Keukenkasten en vaste kasten in huis zijn allen gemaakt van Frans eiken.
De aanrechtbladen zijn van gezoet Cesarstone composiet.
Alle gestucte wanden zijn voorzien van een geïntegreerd schilderij ophangsysteem.          Led verlichting binnen en buiten. Vanwege de huidige indeling is qua ruimte een kantoor/bedrijf aan huis eenvoudig te realiseren. U kunt bij de gemeente Druten informatie inwinnen naar de mogelijkheden over een bedrijf aan huis.
Automatische lamellen zonwering aan de zuidzijde.
Luxe contactdozen/lichtschakelaars.
Alarminstallatie. Beveiligings camera’s. 3 Bedrade wifi punten t.b.v. domotica van huis en warmtepompen. Twee, Alcond Pro-R, warmtepompen (2023).

 

Kenmerken:

 • Oppervlak perceel 14.247 m²
 • Energie neutraal, geen energielasten. Geen gasverbruik sinds 2023.
 • Energielabel A++
 • Woonhuis
  Oppervlak wonen 406 m²
  Inhoud huis 1703 m³
 • Bijgebouw
  Afmeting 66 m²
  Inhoud bijgebouw 250 m³
 • Dit object ligt ca 6,2 meter boven N.A.P.

 

Overige informatie:

Het dorp Puiflijk (ca. 1300 inwoners) behoort tot de Gemeente Druten. Druten combineert de voordelen van landelijk wonen en een uitstekend voorzieningenniveau. Deze prachtige omgeving leent zich goed voor natuurgerichte recreatie. De landelijke sfeer die de Gemeente Druten uitademt wordt benadrukt door het natuurschoon rond de dijk en de uiterwaarden van de rivier de Waal en het achterliggende polderlandschap. Dit ongerepte stukje natuur trekt veel wandelaars en fietsers. Ondanks dat Druten inmiddels bijna tegen Puiflijk is aangebouwd, weet Puiflijk toch haar prettige dorpse karakter te behouden. Vanuit dit obejct bent u via de A15/A50/A73 binnen een uur in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Nijmegen (universiteitsstad) ligt op 20 min. rijafstand. Er is een regelmatige busverbinding naar Nijmegen en Tiel.

 

0