Schuttersweg 8, 6585KR Mook

VERKOCHT

Schuttersweg 8
6585KR Mook

Omschrijving:  Dit exclusieve in 1967 onder architectuur gebouwde buitenhuis is gelegen op een fraai aangelegd bos- en weideperceel. Diverse waterpartijen zorgen voor extra spanning in de groene, vanwege het naaldhout haast mediterraan ogende, omgeving. In 1972 is de woning belangrijk uitgebreid. De grote kap van de hoofdbouw is met leien gedekt. Als een van de uitgangspunten had de architect bij dit ontwerp vooral het uitzicht óp en óver het perceel. Daarnaast moest het ook nog onderhoudsarm zijn. Dit heeft geresulteerd in een aantal zeer bijzondere leefruimten. Grenzend aan de woonkamer ligt een verhoogd terras van ca. 50 m². Later is er in het bos een vrijstaand, hoog boven de grond gebouwd atelier toegevoegd dat fraai zicht biedt op het perceel. Voor de paardenliefhebber is er een stal met fourageruimte. Om dit bijzondere object op vorm en ligging goed te kunnen beoordelen wordt u van harte uitgenodigd om een afspraak voor een bezichtiging te maken met Rob Steemers 0486463404.

Indeling:
Nivo 1. Entree, hal met garderobe, spiltrappen naar 1ste en 2e verdieping. Wc en aparte douche, waskelder met aansluitingen voor witgoed, bergkelder met achteruitgang. Donkere ( foto) kamer, CV ruimte, slaapkamer, wijnkelder, brede gang, portaal met ingebouwde kasten, tweede slaapkamer, bergkamer voor tuinmeubels, reiskoffers, ski en golfuitrusting. Houtopslag met stortluik en houtlift naar de haard in de bovengelegen zitkamer.
Nivo 2. Deze gehele verdieping is voorzien van leisteen vloeren. Werk/slaapkamer, wc, douche, badkamer met ligbad en grote muurkast. Woonkamer, het hoogste punt is maar liefst 8 meter, met panoramisch panoramisch zicht op vijver, bos en weide, ronde openhaard met vaste zithoek, open Miele-keuken, met apparatuur en granieten aanrechtbladen. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich zeer groot terras. Vanuit de woonkamer komt u via een tussenruimte naar de lager gelegen tweede woon(muziek)kamer met open haard en fraai zicht op de bostuin met vijver. De wanden in dit vertrek zijn, vanwege de gunstige akoestische eigenschappen, uitgevoerd in breuksteen, Pierre de galin. Het plafond is van massief eiken balken. Er is een ingebouwde servieskast.
Nivo 3. Entresol met werkblad, van hieruit is schitterend uitzicht op de woonkamer en het perceel. Wc, sfeervolle slaapruimte met ook hier dat fraaie uitzicht, en er is een gunstig ten opzichte van de zon gelegen balkon.

Bijgebouwen:
Atelier
Nivo 1. Carport met garage en berging.
Nivo 2. Atelier met aansluitend kantoorruimte. Van hieruit is rondom zicht op de tuin. Ideaal voor hobby of een kantoor aan huis.
Het atelier is gedekt met ABC ( asbest) dakplaten. De onderzijde is ook met asbestplaten afgewerkt.

Stal
2 paardenboxen, deze zijn rechtstreeks aan de weide gelegen, met een fouragekamer. De stal is gedekt met ABC dakplaten.

Bijzonderheden: Architect j. Hendriks, die het huis tot voor kort heeft bewoond, heeft een woning gebouwd in de daar aangetroffen natuur. De woning is 130 cm boven het maaiveld gesitueerd, waardoor een onbeperkt uitzicht wordt verkregen en de relatie binnen en buiten optimaal wordt uitgebuit. Bijzonder is het grote terras met prieel. Een bostuin met allure ligt rondom de woning, ontworpen door landschapsburo, Atelier12. De tuin wordt gekenmerkt door een bijzondere beplanting met drie vijvers en een waterbeek met boompartijen. De bostuin vormt een mooi samenspel met de natuur en het omringende bos met o.a. grove dennen, beuken en eikenbomen en onderbeplanting. Bijzondere aandachtspunten zijn de vele grote en kleine zwerfkeien in de tuin, de verblijfsplekken (prieel) en wandelpaden rondom het huis. Floorplanner: Vind u het leuk om de platte gronden die onderaan deze pagina staan in te vullen met meubels? Klik dan hier.

Bouwtechno rapport:  Tijdens de bezichtigingen ligt een recent keuringsrapport van dit object ter inzage.

Kenmerken:
Aangesloten op: aardgas, elektra, water, riolering, telefoon en kabel.
Er is een buitenkraan.
Perceel oppervlak 12.472 m²
Woning oppervlak ca. 265 m²
Inhoud ca. 920 m³
Atelier/kantoor oppervlak ca. 62 m²

Dit object ligt in het plan de Bisselt in Mook. Het prachtige wandel- en rijgebied de Mookerheide en de nabijgelegen bossen zijn op een steenworp afstand gelegen.
Steden als Rotterdam, Keulen en Zwolle liggen op ongeveer 1,5 uur rijafstand van dit bijzondere object.

Dit object ligt ca 72,1 meter boven N.A.P..